duminică, 16 septembrie 2012

(3) Parerea ta despre droguri si alcool.


Nu am fost niciodata de acord cu drogurile, si nu cred ca voi fi. Sunt niste substante nocive ce ofera euforie temporara, dar de ce sa iti risti intreaga viata pentru cincisprezece minute in care esti sensibil, fericit artificial, si vulnerabil? Chiar nu se merita.

Unii o fac ca sa isi ia mintea de la anumite probleme, altii ca sa fie "cool" la fel ca "prietenii". Anturajul strica o persoana, si de cele mai mult ori gasesti tineri 'fumand iarba' in grup decat singur. Sau in cele mai multe cazuri, cel ce s-a apucat de droguri a fost introdus in aceasta lume de catre un prieten sau o cunostinta.

Despre alcool, nu prea am ce spune. Este un drog in sine, dar in cantitati mici nu face rau. Era o vorba - alcoolul nu iti rezolva problemele, dar nici sa bei lapte nu te ajuta. Nu sunt de acord cu consumul excesiv de alcool, dar nu ma deranjeaza un pahar de vin rosu la o masa festiva, sau un cocktail din an in paste cand iesi cu prietenii la un bar. Dar din nou intervine problema anturajului, iar unii tineri, incercand sa para mai maturi si mai "cool", intrec masura cu bautura si devin alcoolici. Apoi isi imping prietenii sa faca la fel. Nu am inteles niciodata de ce exemplul negativ pare pozitiv in ochii adolescentilor.

Si asta vine de la o adolescenta.

In concluzie, chiar nu sunt de acord, desi consider ca este treaba ta daca vrei sa iti distrugi viata pentru cateva momente de distractie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu