sâmbătă, 29 septembrie 2012

(7) Scrie despre zodia ta si de ce crezi ca ti se potriveste



Sunt Capricorn, desi mereu am avut dubii. Sunt nascuta la cumpana dintre Segetator si Capricorn, iar multi spun ca sunt Segetator, pe cand inca multi altii spun ca sunt Capricorn. Eu una asa am stiut de mica, si mi se potriveste. Imi iubesc zodia, desi nu am fost prea interesata de acest subiect pana acum putin timp, cand am aflat ca descrierea si caracteristicile zodiei chiar mi se potrivesc. Ce dragut~
Am luat mai jos cateva informatii de pe un site. Mi se par ca ma reprezinta, si am ales doar ceea ce este mai important.
Nu sunteti obligati sa cititi tot fiindca oricum voi scrie si cum ma vad eu defapt.

GENERAL

Perioada: 22 decembrie - 19 ianuarie
Zi norocoasa: sambata
Numere norocoase: 2 si 8
Elementul caracteristic al zodiei Capricorn: Pamant
Planeta care guverneaza zodia Capricorn: Saturn

TEMPERAMENT SI CARACTER

Nativul este o persoana introvertita, inchisa in sine si rezervata, dedicata in intregime scopurilor sale de realizare - in primul rand profesionala si materiala.
El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ce inseamna un lucru bine facut. Are un mare respect pentru autoritatile supranormative si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti reguli de conduita.
Miscarile dezordonate, impulsive, imprudente si negandite il irita foarte mult, caci ii submineaza eforturile de promovare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Trei sunt atuurile sale in activitatea pe care o sustine: organizarea, disciplina si tenacitatea. Cu ajutorul lor e in stare sa urmareasca un obiectiv pana in panzele albe, daca e cazul, si sa epuizeze in scurt timp fortele adverse.
Lucreaza excelent pentru aceasta, caci e foarte pozitiv in convingerile sale asupra necesitatii muncii pe care o presteaza. El nu va fi niciodata omul care sa se avante orbeste intr-o afacere, ci va sta sa se gandeasca de zece ori inainte de a da semnalul verde.
Harnicia si pasiunea obstinata pentru munca il fac redutabil in incercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul sau de a fi, prin modul in care-si intelege sarcinile si prin rolul pe care-l are intr-un colectiv se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat. In toate eforturile sale el, tinde catre stabilitate si catre siguranta materiala.
Aceste calitati, precum si aspiratia de neinfrant catre libertate il recomanda ca pe un excelent sef in cele mai diverse domenii, caci peste tot este nevoie de o minte si de o fire atat de sistematica, prevazatoare, perseverenta si constiincioasa ca a lui. Dealtfel capricornul poate face aproape orice, talentele lui fiind foarte variate si bazandu-se pe niste disponibilitati universal-valabile, cum sunt cele de mai sus.
Defectele cele mai mari pe care le poate avea un capricorn, provenind din alterarea trasaturilor sale pozitive sub o actiune nefavorabila a lui Saturn (ori a educatiei si a unor imprejurari nefavorabile ale vietii), sunt: incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul.
Fata de familie e foarte grijuliu si copiii sai se vor bucura de toata atentia si de conditiile (bune) pe care el socoteste necesar sa li se puna la dipozitie. Adeseori devine pentru fratii si surorile sale un veritabil sprijin material si un propulsor catre o situatie financiara stabila. Fidelitatea pe care o acorda sotiei si prietenilor - putini, dar de nadejde - e mai presus de orice banuiala, caci el e loial prin definitie. Doreste insa sa-i fie respectata libertatea de gandire si de actiune si nu suporta sa fie contrazis.
Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor daca o persoana tradeaza increderea pe care i-a acordat-o in urma unei indelungate reflectii. Mania lui devine adesea periculoasa, iar in formele mai atenuate se transpune intr-un criticism acid.
Personalitati: Johannes Kepler, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Mihai Eminescu, Henri Matisse, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Jane Fonda, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Ioana d’Arc, Mao Tze Dun, R. Nixon, Marius Trisor.

FIXURI SI OBSESII

Introvertit, incapatanat si suspicios, Capricornul are multe complexe, dar le ascunde cu diplomatie.
Obsesia lui primordiala este aceea de a detine controlul. De-asta e mereu in garda si se straduieste continuu, incarcandu-se cu atatea responsabilitati.
Toate actiunile lui au un scop. Iar scopul, oricare ar fi, e menit sa-i asigure controlul asupra oamenilor si situatiilor.
Convins ca are mereu dreptate, se considera dator sa dea sfaturi si indrumari.
Daca nu e ascultat, poate recurge la strategii subtile si chiar la manipulare pentru a te aduce acolo unde vrea.
Mult-trambitata lui modestie e o baliverna - in realitate, Capricornul este extrem de ambitios si de orgolios.
Totusi, alaturi de Scorpion, este una din "piesele de rezistenta" care misca lumea inainte si care merita atentie si consideratie.
Daca il jignesti sau ii strici planurile nu uita si nu iarta. Nu are simtul umorului si nu e maleabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu