duminică, 19 august 2012

[7] Scrie despre zodia ta si daca crezi ca ti se potriveste.

Sunt pesti si-mi iubesc zodia la nebunie. Mi se potriveste foarte mult si ma bucur nespus ca sunt sub acest semn. Imi citesc horoscopul destul de rar si tooate informatiile imi intra pe ureche si-mi ies pe cealalta. Poate datorita zodiei sunt duala. Cica balantele, gemenii si pestii sunt duali. Nu sunteti obligati sa cititi toate informatiile acestea, mi-am permis sa le scot in evidenta pe cele care ma reprezinta ca individ. Sper sa nu va plictiseasca acest post. De obicei nu ma prea intereseaza aceste detalii cosmice, dar chiar m-am distrat sa caut informatii si poze. (Cica azi e ziua mea norocoasa.)



Zodia Pesti - Informatii generale

Perioada: 19 februarie - 20 martie
Zi norocoasa: duminica
Numere norocoase: 2, 6 si 7
Elementul caracteristic pentru zodia Pestilor: Apa
Planetele care guverneaza zodia Pestilor: Neptun si Jupiter

Temperament si Caracter 
Descriere: Pestii semnifica mistica si devotamentul. Simbolul care marcheaza acest semn - cei doi pesti inotand in directii diferite, exprima foarte bine dualitatea nativului nascut in aceasta perioada.
El este in permanenta consumat de contradictii ce-l sfasie si care il fac sa fie sovaitor, nehotarat in actele sale.
Aparent linistit, se framanta intens si continuu in realitate. De aceea are de multe ori un aer de oboseala si de deprimare. Un tip generos si foarte milos, se va devota in permanenta celuilalt - familiei si prieteni - si va fi gata de sacrificiu chiar, in anumite situatii.  
Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie (consumata in numeroasele sale ezitari) il va impiedica sa fie prea activ si sa aiba prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare.
Sincer si afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv, ca o compensare a perioadelor sale lungi de recluziune. Are putini prieteni, dar buni si apropiati. In general nu e prea atras de sport, caci firea sa molatica, inceata e in profund dezacord cu natura competitiva a acestui tip de activitate.
Poate doar pescuitul si vanatoarea sa-l pasioneze. E lesne de inteles, de asemenea, de ce pestii nu pot fi buni soferi, reflexele lor nefiind prea grozave; ei traiesc intr-o atmosfera plina de lentoare si de reverii, aproape de vis. (sorry, dar la cate jocuri am jucat, cred ca reflexele mele sut destul de bune)
Sunt foarte intuitivi si acest lucru ii ajuta enorm in actiunile lor, din care vor obtine in acest fel ceea ce doresc. inclinati spre lenevie si confort, vor traversa lungi perioade de indolenta si de apatie.
Au gustul luxului si uneori vor fi fara scrupule in a-l obtine - atat de mare este fascinatia pe care acesta il exercita asupra lor. Unele tipuri negative pot fi escroci si mincinosi, desi de regula pestii sunt cei escrocati, din cauza naivitatii lor. Foarte idealisti, imaginativi, pot fi lesne raniti si uneori chiar se complac in aceasta postura de permanente victime.
Ei sunt ingeniosi in munca lor, dar adeseorise hazardeaza in anumite speculatii nesigure si riscante. Trebuie sa-si impuna o autodisciplina stricta, daca vor sa reuseasca in viata. Latura lor emotionala ramane uneori in urma celei intelectuale si acest decalaj trebuie recuperat, in scopul evitarii unor neplaceri sigure in casnicie.
In general, sunt rezervati si timizi si trebuie sa depuna mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de catre ceilalti. Exista o arta de a te pune in valoare, pe care pestii n-o detin, dar pe care o pot deprinde incet-incet numai sa vrea si sa-si poata infrange firea lor inclinata spre fatalism.
Trebuie spus ca nativii acestei zodii se pot clasifica in doua tipuri: unii incantatori, seducatori, magnetici, agreabili, ceilalti avand aceleasi insusiri, dar mai izolati din cauza timiditatii lor. In general isi cresc copiii cu dragoste si intelegere, insa au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rasfata, tendinta pe care trebuie in permanenta sa si-o controleze.
Personalitati: A. Einstein, M. Eliade, V. Hugo, I.L. Caragiale, C. Goldoni, G.F. Handel, Fr. Chopin, M. Ravel, Michelangelo, Ringo Starr, Elisabeth Taylor, Ursula Andress, Sharon Stone, Ion Iliescu, M. Gorbaciov, Dino Zoff, Boniek, Zico, Sepp Maier, F. Raduciou.


Fixuri si Obsesii 

Enigmatici, evazivi, irationali si impredictibili, Pestii sunt cei mai derutanti produsi ai zodiacului. "Functioneaza" numai pe baza de emotii, perceptii, impresii si intuitii. Majoritatea sunt atinsi de "sidromul relativitatii" (Einstein a fost Peste!). Ei stiu ca realitatea nu e niciodata una singura, ci ca are foarte multe fatete.
Sunt maestri in de a duce cu vorba. Pentru unii alunecosi, pentru altii fascinanti, Pestii sunt plini de toane si de mici manii inofensive. Au fixurile lor legate de lumea misticului, fantasticului, superstitiei si magiei.
Cu toate astea, sunt persoane maleabile, compasive si ingaduitoare, care mai degraba incearca sa-i inteleaga pe ceilalti, decat sa-i judece. Chiar daca sufera, sunt gata sa ierte si au o imensa capacitate de iubire si devotament. Avand o viziune global-intuitiva a lucrurilor, se enerveaza sau se inchid in sine cand li se cer explicatii si argumente logice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu